^Back To Top

Sk艂adniki:
Pomara艅cze myjemy. Sk贸rk臋 pomara艅czy kroimy w cienkie paski i zalewamy je spirytusem. Po czym odstawiamy wszystko na tydzie艅. Po tygodniu spirytus filtrujemy na sitku lub gazie. Po zlaniu spirytusu kupujemy 1kg pomara艅czy dok艂adnie je myjemy sk贸rk臋 pomara艅czy trzemy na tarce i mieszamy z cukrem i wod膮 w garnku na ma艂ym ogniu a偶 cukier ca艂kiem si臋 rozpu艣ci. Je艣li zrobi nam si臋 piana nale偶y usun膮膰 j膮 艂y偶k膮. Syrop odstawiamy do ostygni臋cia a tym czasem z pomara艅czy wyciskamy sok. W du偶ym naczyniu 艂膮czymy syrop, spirytus i sok z pomara艅czy. Szczelnie zamykamy naczynie i odstawiamy wszystko na 2 dni. Nast臋pnie nalewk臋 filtrujemy rozlewamy do butelek i pozostawiamy w ciemnym miejscu na trzy miesi膮ce.
Smacznego
聽