^Back To Top

Sk艂adniki:
2 galaretki rozpu艣ci膰 w 1 litrze wody zgodnie z przepisem z torebki
Trzeci膮 galaretk臋 w odrobinie wody, tylko aby si臋 rozpu艣ci艂a, s艂u偶y膰 b臋dzie zamiast 偶elatyny, 偶eby 艣cisn膮膰 ser.
Jak troch臋 przestygnie doda膰 ser i serki. Mo偶na doda膰 kilka rodzynek.聽 Mieszamy i wylewany do tortownicy lub do naczynia 偶aroodpornego, wida膰 wtedy r贸wnie偶 z boku warstwy. Na dno mo偶na po艂o偶y膰 biszkopty.
Wstawiamy do lod贸wki 偶eby st臋偶a艂o. Pozosta艂e 2 galaretki r贸wnie偶 do lod贸wki, a偶 b臋d膮 do艣膰 g臋ste. Za rzadkie mog膮 nam przep艂yn膮膰 na dno naczynia.
Jak ser ju偶 b臋dzie mocno 艣ci臋ty uk艂adamy po wierzchu owoce najpopularniejsze s膮 truskawki ale poza sezonem mo偶na spr贸bowa膰 czego艣 innego.

Smacznego