
Składniki:
- 3 serki waniliowe 150g
- 0,50 kg sera białego mielonego
- 3 galaretki np truskawkowe
- truskawki
2 galaretki rozpuścić w 1 litrze wody zgodnie z przepisem z torebki
Trzecią galaretkę w odrobinie wody, tylko aby się rozpuściła, służyć będzie zamiast żelatyny, żeby ścisnąć ser.
Jak trochę przestygnie dodać ser i serki. Można dodać kilka rodzynek. Mieszamy i wylewany do tortownicy lub do naczynia żaroodpornego, widać wtedy również z boku warstwy. Na dno można położyć biszkopty.
Wstawiamy do lodówki żeby stężało. Pozostałe 2 galaretki również do lodówki, aż będą dość gęste. Za rzadkie mogą nam przepłynąć na dno naczynia.
Jak ser już będzie mocno ścięty układamy po wierzchu owoce najpopularniejsze są truskawki ale poza sezonem można spróbować czegoś innego.

Smacznego