^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 21

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 448

W zesz艂ym miesi膮cu 7510

Wszystkie odwiedziny 834862

Currently are 28 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 30 dag m膮ki
  2. 10 dag mas艂a
  3. 2 jajka
  4. 10 dag cukru pudru
  5. 4 banany
  6. 1/3 szklanki krem贸wki
  7. 15 dag mas艂a
  8. 15 dag cukru
  9. 5 dag m膮ki
  10. 5 dag cukru
  11. 艂y偶eczka cukru waniliowego lub szczypta cynamonu
Zagniatamy ciasto z m膮ki, cukru, mas艂a i jajek i wk艂adamy je na 0,5 godziny do zamra偶alnika. Nast臋pnie rozwa艂kowujemy ciasto i przek艂adamy je do formy do tarty wysmarowanej mas艂em i wysypanej bu艂k膮 tart膮. Ciasto pieczemy oko艂o 20 minut w nagrzanym do聽 180 掳C. piekarniku.Do garnka ustawionego na ma艂ym p艂omieniu wk艂adamy cukier i mas艂o, gdy cukier zrobi si臋 br膮zowy dodajemy banany pokrojone w plastry i 艣mietan臋. Dok艂adnie mieszamy i wyk艂adamy na sp贸d tarty.W miseczce mieszamy m膮k臋, cukier i cukier waniliowy i posyp tart臋 na wierzchu. Piecz wszystko w piekarniku rozgrzanym do 220 掳C przez 10-15 minut. Po wyj臋ciu tart臋 mo偶na pola膰 sosem czekoladowym.
Smacznego
  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy