Składniki:
- 200 g wiórków kokosowych
- 50 g mleka w proszku
- 100 ml słodzonego mleka skondensowanego
- 100 g cukru pudru
- 80 g masła
- 180 g mlecznej czekolady
Wiórki mieszamy z mlekiem w proszku i cukrem pudrem. W garnku podgrzewamy mleko i masło aż się rozpuści się masło Uzyskaną w ten sposób masę wlewamy do naczynia z wiórkami kokosowymi i dokładnie mieszamy. Masę chłodzimy w lodówce aż zgęstnieje. Z masy formujemy batoniki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i znowu chłodzimy batoniki 1 - 2 godziny w lodówce. W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną czekoladę i zanurzamy w niej batoniki tak by były pokryte czekoladą z każdej strony. Wykładamy batoniki znów na papier i chłodzimy w lodówce aż czekolada stężeje.
Smacznego
