^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 64

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 491

W zesz艂ym miesi膮cu 7553

Wszystkie odwiedziny 834905

Currently are 51 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 kg wi艣ni u偶ytych do produkcji nalewki
  2. 2 gorzkie czekolady
  3. 100 g mas艂a

Wi艣nie odcedzone z nalewki, rozk艂adamy cienk膮 warstw膮 na tacy, aby lekko obesch艂y. W k膮pieli wodnej roztapiamy mas艂o i po艂amane czekolady. Gdy czekolada po艂膮czy si臋 z mas艂em, odstawiamy j膮 na chwil臋 aby lekko st臋偶a艂a. Do szerokiego naczynia wk艂adamy warstw臋 wi艣ni, kt贸re polewamy cz臋艣ci膮 polewy. Mieszamy aby r贸wno obtoczy膰 wi艣nie w czekoladzie. Wyk艂adamy nast臋pn膮 warstw臋 i zn贸w polewamy i tak do wyczerpania sk艂adnik贸w. Nast臋pnie rozk艂adamy pojedynczo na papierze do pieczenia i zostawiamy do st臋偶enia. Gotowe pakujemy do pojemnik贸w aby nie wietrza艂y i nie naci膮ga艂y niepotrzebnych zapach贸w.

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy