^Back To Top
Sk艂adniki:
Banany obieramy i kroimy na 4-5 centymetrowe cz臋艣ci nast臋pnie cz膮stki kroimy wzd艂u偶. Jajka ucieramy z cukrem do chwili powstania puszystej jasnej masy. Ca艂y czas mieszaj膮c wlewamy poma艂u mleko nast臋pnie dodajemy reszt臋 sk艂adnik贸w i mieszamy starannie a偶 ciast膮 b臋dzie mi艂o posta膰 jednolitej g艂adkiej masy. Na patelni rozgrzewamy olej. Zamaczamy banany w cie艣cie i wk艂adamy na patelnie. Polecam robi膰 to za pomoc膮 2 widelc贸w. Sma偶ymy na ma艂ym ogniu z obu stron. Zdejmujemy banany z patelni uk艂adamy je na r臋cznikach papierowych aby te wch艂on臋艂y nadmiar t艂uszczu. Banany mo偶na posypa膰 cukrem pudrem.
Smacznego
聽