Składniki:

  1. 4 duże banany
  2. 2 jajka
  3. 120 g mąki
  4. 50 ml mleka
  5. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  6. 3 łyżki wiórków kokosowych
  7. Opcjonalnie cukier puder na posypkę


Banany obieramy i kroimy na 4-5 centymetrowe części następnie cząstki kroimy wzdłuż. Jajka ucieramy z cukrem do chwili powstania puszystej jasnej masy. Cały czas mieszając wlewamy pomału mleko następnie dodajemy resztę składników i mieszamy starannie aż ciastą będzie miło postać jednolitej gładkiej masy. Na patelni rozgrzewamy olej. Zamaczamy banany w cieście i wkładamy na patelnie. Polecam robić to za pomocą 2 widelców. Smażymy na małym ogniu z obu stron. Zdejmujemy banany z patelni układamy je na ręcznikach papierowych aby te wchłonęły nadmiar tłuszczu. Banany można posypać cukrem pudrem.

Smacznego