Składniki:

  1. 40dkg grzyby leśne świeże
  2. 2 łyżka margaryna zwykła
  3. 1 mała cebula
  4. 200g śmietana 18%
  5. 1/2 szklanka przegotowanej gorącej wody
  6. 8 gałązek nać pietruszki
  7. sól,pieprz

Grzyby czyścimy myjemy i kroimy na spore kawałki. Zalewamy zimną wodą i solimy jedną łyżkę. Grzyby gotujemy około 40 minut. W garnku rozpuszczamy dwie łyżki margaryny, dodajemy posiekaną drobno  cebulę, solimy i pieprzymy do smaku i wszystko podsmażamy mieszając. Dodajemy ugotowane grzyby. Oraz siekamy natkę pietruszki i także dodajemy do garnka. Wszystko razem smażymy przez 10 minut cały czas mieszając. Podlewamy odrobinę wodą i doprawiamy według gustu solą i pieprzem. Śmietanę rozragbiamy w kubku i wlewamy do naszego garnka cały czas mieszając. Gotujemy jeszcze wszystko przez 3 minuty.

Smacznego