Składniki:
- 40dkg grzyby leśne świeże
- 2 łyżka margaryna zwykła
- 1 mała cebula
- 200g śmietana 18%
- 1/2 szklanka przegotowanej gorącej wody
- 8 gałązek nać pietruszki
- sól,pieprz
Grzyby czyścimy myjemy i kroimy na spore kawałki. Zalewamy zimną wodą i solimy jedną łyżkę. Grzyby gotujemy około 40 minut. W garnku rozpuszczamy dwie łyżki margaryny, dodajemy posiekaną drobno cebulę, solimy i pieprzymy do smaku i wszystko podsmażamy mieszając. Dodajemy ugotowane grzyby. Oraz siekamy natkę pietruszki i także dodajemy do garnka. Wszystko razem smażymy przez 10 minut cały czas mieszając. Podlewamy odrobinę wodą i doprawiamy według gustu solą i pieprzem. Śmietanę rozragbiamy w kubku i wlewamy do naszego garnka cały czas mieszając. Gotujemy jeszcze wszystko przez 3 minuty.
Smacznego
