Składniki:

  1. pomidory, 3kg
  2. papryka czerwona/żółta wg uznania, 3sztuki
  3. cebula, 1kg
  4. pędy bambusa w puszce, 1 puszka
  5. ananas z puszki pokrojony, 1 puszka
  6. po 1/2 łyżki chilli, czosnku suszonego, soli
  7. po 2 łyżki musztardy, papryki słodkiej, mąki ziemniaczanej
  8. 2 szklanki cukru
  9. po 1 łyżce curry, pieprzu mielonego, kucharka/wegety
  10. 1 szklanka octu
  11. marchewki pokrojone w słupki, 3-4 sztuki
  12. kukurydza w puszce, 1 puszka

Pomidory parzymy i obieramy je ze skórki a następnie kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ostkę i dodajemy ją do pomidorów wszystko solimy i gotujemy przez godzinę bez wody. Następnie dodajemy ananasa sos z niego należy zachować na później. Dodajemy pędy bambusa bez wody, odsączamy kukurydzę z zalewy. Dodajemy paprykę marchewkę i gotujemy wszystko razem przez godzinę. Przed końcem gotowania mieszamy mąkę z sokiem pozostałym po ananasie i dolewamy do sosu. Wlewamy do wyparzonych wcześniej słoików i zakręcamy wyparzonymi nakrętkami. Odstawiamy słoiki do góry dnem i czekamy do ostygnięcia.

Smacznego