Składniki:
- pomidory, 3kg
- papryka czerwona/żółta wg uznania, 3sztuki
- cebula, 1kg
- pędy bambusa w puszce, 1 puszka
- ananas z puszki pokrojony, 1 puszka
- po 1/2 łyżki chilli, czosnku suszonego, soli
- po 2 łyżki musztardy, papryki słodkiej, mąki ziemniaczanej
- 2 szklanki cukru
- po 1 łyżce curry, pieprzu mielonego, kucharka/wegety
- 1 szklanka octu
- marchewki pokrojone w słupki, 3-4 sztuki
- kukurydza w puszce, 1 puszka
Pomidory parzymy i obieramy je ze skórki a następnie kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ostkę i dodajemy ją do pomidorów wszystko solimy i gotujemy przez godzinę bez wody. Następnie dodajemy ananasa sos z niego należy zachować na później. Dodajemy pędy bambusa bez wody, odsączamy kukurydzę z zalewy. Dodajemy paprykę marchewkę i gotujemy wszystko razem przez godzinę. Przed końcem gotowania mieszamy mąkę z sokiem pozostałym po ananasie i dolewamy do sosu. Wlewamy do wyparzonych wcześniej słoików i zakręcamy wyparzonymi nakrętkami. Odstawiamy słoiki do góry dnem i czekamy do ostygnięcia.
Smacznego
