聽
Sk艂adniki:
- 2 puszki pomidor贸w
- 2-6 papryczek chilli (w zale偶no艣ci jak ostr膮 sals臋 lubimy)
- 1 zielona papryka
- 1 艣rednia cebula
- 1 limonka
- 2 艂y偶ki cukru trzcinowego (w ostateczno艣ci bia艂ego)
- 1 艂y偶eczka soli
- 2 艂y偶eczki s艂odkiej papryki w proszku
- 2 艂y偶ki posiekanej 艣wie偶ej kolendry
- 100ml gor膮cej wody
- 1 艂y偶ka koncentratu pomidorowego
W szklance gor膮cej wody nale偶y rozpu艣ci膰 cukier i l贸d. Zawarto艣膰 szklanki wlewamy do naczynia do miksowania. Papryczki chili oczyszczamy z nasion kroimy na ma艂e kawa艂ki i wrzucamy do naczynia do miksowania. Wszystko razem miksujemy jak najdrobniej si臋 da. Cebul臋 obieramy i kroimy na mniejsze kawa艂ki, z papryki usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawa艂ki. Dodajemy do przygotowanej pasty i miksujemy wszystko razem
Nast臋pnie dodajemy pomidory razem z sokiem i koncentrat. Na niewielkich obrotach wszystko miksujemy, tak, aby pomidory si臋 rozpad艂y, ale 偶eby nie wyszed艂 nam jednolity sos. Dodajemy s艂odk膮 papryk臋. W ostatnim kroku dodajemy wyci艣ni臋ty sok z limonki i mieszamy.
Smacznego