^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 63

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 490

W zesz艂ym miesi膮cu 7552

Wszystkie odwiedziny 834904

Currently are 51 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 2 puszki pomidor贸w
  2. 2-6 papryczek chilli (w zale偶no艣ci jak ostr膮 sals臋 lubimy)
  3. 1 zielona papryka
  4. 1 艣rednia cebula
  5. 1 limonka
  6. 2 艂y偶ki cukru trzcinowego (w ostateczno艣ci bia艂ego)
  7. 1 艂y偶eczka soli
  8. 2 艂y偶eczki s艂odkiej papryki w proszku
  9. 2 艂y偶ki posiekanej 艣wie偶ej kolendry
  10. 100ml gor膮cej wody
  11. 1 艂y偶ka koncentratu pomidorowego
W szklance gor膮cej wody nale偶y rozpu艣ci膰 cukier i l贸d. Zawarto艣膰 szklanki wlewamy do naczynia do miksowania. Papryczki chili oczyszczamy z nasion kroimy na ma艂e kawa艂ki i wrzucamy do naczynia do miksowania. Wszystko razem miksujemy jak najdrobniej si臋 da. Cebul臋 obieramy i kroimy na mniejsze kawa艂ki, z papryki usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawa艂ki. Dodajemy do przygotowanej pasty i miksujemy wszystko razem
Nast臋pnie dodajemy pomidory razem z sokiem i koncentrat. Na niewielkich obrotach wszystko miksujemy, tak, aby pomidory si臋 rozpad艂y, ale 偶eby nie wyszed艂 nam jednolity sos. Dodajemy s艂odk膮 papryk臋. W ostatnim kroku dodajemy wyci艣ni臋ty sok z limonki i mieszamy.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy