^Back To Top
聽Sk艂adniki:
Kurczaka myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez prask臋. Czosnek rozcieramy z sol膮 i nacieramy nim kurczaka wewn膮trz i z zewn膮trz. Odstawiamy kurczaka na 3 godziny. W tym czasie na patelni szklimy pokrojon膮 w pi贸rka cebul臋.聽 Namaczamy bu艂k臋 ods膮czmy i mielimy w maszynce surow膮 w膮tr贸bk臋 oraz bu艂k臋. Natk臋 pietruszki siekamy drobno i dodajemy do zmielonej w膮tr贸bki z bu艂k膮. Wbijamy jajka i dok艂adnie mieszamy na jednolit膮 mas臋. Do smaku doprawiamy pieprzem i sol膮. Farszem nadziewamy kurczaka. Zaszywamy otwory kt贸rymi wk艂adali艣my farsz. Kurczaka po ca艂o艣ci smarujemy t艂uszczem i wk艂adamy do brytfanki. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni Celsjusza i pieczemy w nim kurczaka do chwili a偶 sk贸rka b臋dzie mia艂a z艂oty kolor trwa to oko艂o 2 godziny. W czasie pieczenia co jaki艣 czas polewamy kurczaka t艂uszczem powstaj膮cym w czasie pieczenia.

Smacznego
聽