^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 62

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 489

W zesz艂ym miesi膮cu 7551

Wszystkie odwiedziny 834903

Currently are 37 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 25 dag w膮tr贸bki z drobiu
  2. 2 p臋czki natki pietruszki
  3. 1 jajko,
  4. 1 czerstwa bu艂ka
  5. 2 z膮bki czosnku
  6. 1 kurczak du偶y lub kaczka
  7. 1 艣rednia cebula
  8. s贸l i pieprz do smaku

Kurczaka myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez prask臋. Czosnek rozcieramy z sol膮 i nacieramy nim kurczaka wewn膮trz i z zewn膮trz. Odstawiamy kurczaka na 3 godziny. W tym czasie na patelni szklimy pokrojon膮 w pi贸rka cebul臋.聽 Namaczamy bu艂k臋 ods膮czmy i mielimy w maszynce surow膮 w膮tr贸bk臋 oraz bu艂k臋. Natk臋 pietruszki siekamy drobno i dodajemy do zmielonej w膮tr贸bki z bu艂k膮. Wbijamy jajka i dok艂adnie mieszamy na jednolit膮 mas臋. Do smaku doprawiamy pieprzem i sol膮. Farszem nadziewamy kurczaka. Zaszywamy otwory kt贸rymi wk艂adali艣my farsz. Kurczaka po ca艂o艣ci smarujemy t艂uszczem i wk艂adamy do brytfanki. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni Celsjusza i pieczemy w nim kurczaka do chwili a偶 sk贸rka b臋dzie mia艂a z艂oty kolor trwa to oko艂o 2 godziny. W czasie pieczenia co jaki艣 czas polewamy kurczaka t艂uszczem powstaj膮cym w czasie pieczenia.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy