Składniki:

  1. 3-4 kotleciki jagnięce
  2. 3 łyżki oliwy z oliwek
  3. 2 łyżki suszonego rozmarynu
  4. 2 łyżki świeżej mięty, posiekanej
  5. 1 łyżka świeżego tymianku
  6. 1 ząbek czosnku, drobno posiekanego
  7. Sól, pieprz
  8. Ziemniaki

Siekamy miętę i tymianek. Kroimy bardzo drobno czosnek. Posiekane zioła i czosnek mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Dodajemy suszony rozmaryn. Mieszamy. Nacieramy dokładnie kotleciki marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę. Obieramy ziemniaki. Gotujemy, aby były lekko miękkie. Studzimy. Ugotowane i ciepłe ziemniaki kroimy w paski o szer. ok 1 cm. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, podsmażamy. Smażymy kotleciki 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso ładnie się zarumieniło.

Smacznego.