Składniki:
- 3-4 kotleciki jagnięce
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki suszonego rozmarynu
- 2 łyżki świeżej mięty, posiekanej
- 1 łyżka świeżego tymianku
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekanego
- Sól, pieprz
- Ziemniaki
Siekamy miętę i tymianek. Kroimy bardzo drobno czosnek. Posiekane zioła i czosnek mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Dodajemy suszony rozmaryn. Mieszamy. Nacieramy dokładnie kotleciki marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę. Obieramy ziemniaki. Gotujemy, aby były lekko miękkie. Studzimy. Ugotowane i ciepłe ziemniaki kroimy w paski o szer. ok 1 cm. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, podsmażamy. Smażymy kotleciki 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso ładnie się zarumieniło.
Smacznego.
