^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 62

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 489

W zesz艂ym miesi膮cu 7551

Wszystkie odwiedziny 834903

Currently are 37 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 kg mi臋sa wo艂owego bez ko艣ci
  2. 2 艣redniej wielko艣ci cebule
  3. 1 艂y偶ka musztardy
  4. ziele angielskie
  5. listek laurowy
  6. s贸l , pieprz , papryka w臋dzona lub s艂odka
  7. m膮ka
  8. oliwa lub olej do sma偶enia
  9. 2 艂y偶ki octu balsamicznego
  10. 2 艂y偶ki oliwy

Mi臋so myjemy i wycieramy w papierowe r臋czniki. Wo艂owin臋 kroimy w poprzek na 1 centymetrowe plastry. Delikatnie rozpijamy mi臋so t艂uczkiem. Olej balsamiczny i oliw臋 mieszamy razem i smarujemy t膮 mieszanin膮 mi臋so. Mi臋so przek艂adamy do miski i odstawiamy na 70 minut. Po tym czasie mi臋so solimy pieprzymy i obtaczamy w m膮ce. Obsma偶amy szybko na rozgrzanym t艂uszczu tak by mi臋so si臋 zarumieni艂o. Mi臋so przek艂adamy do garnka z grubym dnem. Na po zasta艂ym na patelni t艂uszczu podsma偶amy pokrojon膮 wcze艣niej w pi贸rka cebul臋. Cebul臋 wk艂adamy do garnka z mi臋sem. Do garnka dodajemy musztard臋 oraz kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy i 艂y偶eczk臋 papryki. Zalewamy wszystko wod膮 do 3/4 wysoko艣ci mi臋sa. Stawiamy garnek na niedu偶ym ogniu i dusimy pod przykryciem a偶 stanie si臋 mi臋kkie. Mi臋so od czasu do czasu mieszamy. W razie potrzeby dolewamy wody. Podajemy z kluskami, ziemniakami lub kasz膮 oraz z sur贸wk膮.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy