^Back To Top
Sk艂adniki:
聽
Mi臋so myjemy i wycieramy w papierowe r臋czniki. Wo艂owin臋 kroimy w poprzek na 1 centymetrowe plastry. Delikatnie rozpijamy mi臋so t艂uczkiem. Olej balsamiczny i oliw臋 mieszamy razem i smarujemy t膮 mieszanin膮 mi臋so. Mi臋so przek艂adamy do miski i odstawiamy na 70 minut. Po tym czasie mi臋so solimy pieprzymy i obtaczamy w m膮ce. Obsma偶amy szybko na rozgrzanym t艂uszczu tak by mi臋so si臋 zarumieni艂o. Mi臋so przek艂adamy do garnka z grubym dnem. Na po zasta艂ym na patelni t艂uszczu podsma偶amy pokrojon膮 wcze艣niej w pi贸rka cebul臋. Cebul臋 wk艂adamy do garnka z mi臋sem. Do garnka dodajemy musztard臋 oraz kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy i 艂y偶eczk臋 papryki. Zalewamy wszystko wod膮 do 3/4 wysoko艣ci mi臋sa. Stawiamy garnek na niedu偶ym ogniu i dusimy pod przykryciem a偶 stanie si臋 mi臋kkie. Mi臋so od czasu do czasu mieszamy. W razie potrzeby dolewamy wody. Podajemy z kluskami, ziemniakami lub kasz膮 oraz z sur贸wk膮.
Smacznego
聽