Sk艂adniki:
- ok. 0,5 kg jagni臋ciny
- 艂y偶eczka m膮ki ziemniaczanej
- jajko
- starta cebula, z膮bek czosnku przeci艣ni臋ty przez prask臋; pieprz bia艂y
- s贸l
- po艂owa pszennej bu艂ki zmoczonej i wyci艣ni臋tej
- majeranek, kurkuma, rozmaryn
- odrobina kminku lub oliwy z oliwek
- imbir
聽
Wszystko dok艂adnie mieszamy i dajemy odpocz膮膰 w lod贸wce. Potem formujemy kuleczki i wrzuca膰 do wrz膮tku z kurkum膮 i聽tymiankiem. Dodajemy odrobin臋 kminku. Gotujemy godzin臋.
P贸藕niej dodajemy start膮 na grubej tarce marchewk臋 z cukini膮, por z cebul臋. Dodajemy czosnek, s贸l, natka pietruszki, kurkuma itd.聽 Zag臋szczamy m膮k膮 ziemniaczan膮 .聽
聽
To samo mi臋sko mo偶na panierowa膰 聽w tartej bu艂ce i sma偶y膰 na patelni. Idealne na zimno do kanapek.
聽
Smacznego