^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 416

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 416

W zesz艂ym miesi膮cu 7478

Wszystkie odwiedziny 834830

Currently are 29 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 艂y偶ka musztardy Dijon
  2. 2 艂y偶ki oliwy
  3. 2 z膮bki czosnku
  4. 1 艂y偶eczka s艂odkiej mielonej papryki
  5. 1 艂y偶ka suszonego tymianku
  6. s贸l i pieprz
  7. 2 pol臋dwiczki wieprzowe
  8. 2 czubate 艂y偶ki miodu
  9. 2 czubate 艂y偶ki musztardy

Pol臋dwiczki oczyszczamy i kroimy uko艣nie na plasterki. Plastry rozgniatamy d艂oni膮 i przyprawiamy sol膮 i pieprzem. W naczyniu mieszamy mi贸d, oliw臋, czosnek, papryk臋,聽dwa rodzaje musztardy i tymianek. Do tak przygotowanej marynaty wk艂adamy mi臋so i mieszamy tak aby kawa艂ki mi臋sa by艂y w niej zanurzone w ca艂o艣ci. Nasze naczynie przykrywamy i wstawi膰 do lod贸wki minimum na 2 godziny a najlepiej na ca艂膮 noc. Tak przygotowane mi臋so wyjmujemy z marynaty i sma偶y膰 na rozgrzanym oleju z obu stron.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy