Składniki:
- 1 szklanki oliwy lub oleju
- 0,5 szklanki octu winnego
- 5 ząbków czosnku
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 3 łyżki dowolnej przyprawy grillowej
- 3 łyżeczka przyprawy do karczku
- 3 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 4 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki miodu
- 15 kotletów z karkówki (plastry o grubości 1 cm)
Czosnek obieramy i wyciskamy wyciskarką lub drobno siekam. Wszystkie składniki prócz karkówki starannie mieszamy tak by miód się rozpuścił. W pojemniku układamy karkówkę i zalewamy ją zalewą tak aby wszystkie kawałki były zakryte. Odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny ( polecam 48 godzin). Karkówkę grilujemy z obu stron na złocisty kolor.

Smacznego
