Składniki:

  1. 1 szklanki oliwy lub oleju
  2. 0,5 szklanki octu winnego
  3. 5 ząbków czosnku
  4. 2 liście laurowe
  5. 1 łyżeczka soli
  6. 3 łyżeczka pieprzu ziołowego
  7. 3 łyżki dowolnej przyprawy grillowej
  8. 3 łyżeczka przyprawy do karczku
  9. 3 łyżeczka ziół prowansalskich
  10. 1 łyżka suszonego majeranku
  11. 1 łyżka słodkiej papryki
  12. 4 łyżeczka musztardy
  13. 2 łyżki ketchupu
  14. 2 łyżki miodu
  15. 15 kotletów z karkówki (plastry o grubości 1 cm)

Czosnek obieramy i wyciskamy wyciskarką lub drobno siekam. Wszystkie składniki prócz karkówki starannie mieszamy tak by miód się rozpuścił. W pojemniku układamy karkówkę i zalewamy ją zalewą tak aby wszystkie kawałki były zakryte. Odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny ( polecam 48 godzin). Karkówkę grilujemy z obu stron na złocisty kolor.

Smacznego