^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

  • Chrupi膮ce piersi/skrzyde艂ka/udka kurczaka

    Wi臋cej…  
  • 呕urek z bia艂膮 kie艂bas膮 i jajkiem

    Wi臋cej…  
  • Makaron z kurczakiem w sosie s艂odko kwa艣nym

    Wi臋cej…  
  • Wi艣nie w czekoladzie

    Wi臋cej…  

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 41 guests and no members online

Sk艂adniki:

do ryby:

  1. pstr膮g
  2. 1 cytryna
  3. mas艂o
  4. s贸l,pieprz
  5. ga艂膮zki tymianku

na sos:

  1. 1 cebula
  2. p贸艂 p臋czka szczypioru
  3. 1/3 kostki mas艂a
  4. 100 ml 艣mietanki 30%
  5. s贸l, pieprz

Pstr膮ga czy艣cimy i dok艂adnie myjemy, osuszamy papierowym r臋cznikiem.Kolejno skraplamy dok艂adnie cytrynom. W garnku rozpuszczamy mas艂o i smarujemy nim ryb臋 wewn膮trz i na zewn膮trz. Ryb臋 solimy i pieprzymy. Do 艣rodka wk艂adamy ga艂膮zki tymianku i plastry cytryny. Po wierzchu rybk臋 posypujemy 艣wie偶ym tymiankiem.Zawijamy j膮 lu藕no w foli臋 aluminiow膮 i piecz na mocno rozgrzanym grillu ok. 20 min.

Przygotowanie sosu: cebul臋 siekamy w kostk臋. Na ma艂ym ogniu rozpuszczamy mas艂o i podduszamy na nim cebul臋 przez przez 3 minuty. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 艣mietank臋 oraz posiekany szczypior. Dopraw sol膮 i pieprzem. Po upieczeniu ryby polewamy j膮 1/3 sosu i pieczemy przez kolejne 10 min. Reszt膮 sosu polewamy rybk臋 po u艂o偶eniu jej na talerzu.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy