^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 414

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 414

W zesz艂ym miesi膮cu 7476

Wszystkie odwiedziny 834828

Currently are 17 guests and no members online

Sk艂adniki:

ciasto:

  1. 3,5 szklanki m膮ki
  2. 1,5 szklanki wody
  3. 2 艂y偶ki oliwy z oliwek
  4. 1,5 艂y偶eczki soli
  5. 10g dro偶d偶y instant albo 25g 艣wie偶ych
  6. 艂y偶eczka tymianku i bazylii

Na wierzch:

  1. 6-8 艂y偶ek sosu pomidorowego
  2. 20 dag sera z niebiesk膮 ple艣ni膮 (np. lazur)
  3. 1 okr膮g艂y ser camembert
  4. 20 dag ementalera lub goudy
  5. 30 dag mozzarelli
  6. 250g pomidork贸w koktajlowych
  7. 8 plastr贸w szynki szwarcwaldzkiej
  8. kilka gar艣ci 艣wie偶ej rukoli

Wszystkie sk艂adniki na ciasto mieszamy i zagniatamy. Po wyrobieniu ciasto wk艂adamy do naoliwionej miski, przykrywamy i odstawiamy do wyro艣ni臋cia na oko艂o 40 -60 minut.

Blach臋 do piekarnika nat艂u艣ci膰 olejem. Ciasto rozwa艂kowujemy i rozk艂adamy na blasze, ciasto powinno by膰 bardzo cieniutkie, z nieco wy偶szymi brzegami. Ciasto smarujemy olejem, a potem sosem pomidorowym. Dok艂adnie rozprowadzamy po偶膮dan膮 ilo艣膰 sosu na ca艂ym spodzie pizzy. Nast臋pnie uk艂adamy pokrojony w plasterki camembert, pokruszony w palcach lazur, i starte na grubych oczkach ementaler i mozzarell臋. Na sery nak艂adamy pokrojon膮 w drobn膮 kostk臋 szynk臋 i przekrojone na p贸艂 pomidorki. Piekarnik nagrzewamy do 250st. I pieczemy w nim pizz臋 oko艂o 15 do 20 minut. Przed podaniem posypujemy li艣膰mi rukoli.

Smacznego.

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy