^Back To Top
Sk艂adniki:
ciasto:
Na wierzch:
Wszystkie sk艂adniki na ciasto mieszamy i zagniatamy. Po wyrobieniu ciasto wk艂adamy do naoliwionej miski, przykrywamy i odstawiamy do wyro艣ni臋cia na oko艂o 40 -60 minut.
Blach臋 do piekarnika nat艂u艣ci膰 olejem. Ciasto rozwa艂kowujemy i rozk艂adamy na blasze, ciasto powinno by膰 bardzo cieniutkie, z nieco wy偶szymi brzegami. Ciasto smarujemy olejem, a potem sosem pomidorowym. Dok艂adnie rozprowadzamy po偶膮dan膮 ilo艣膰 sosu na ca艂ym spodzie pizzy. Nast臋pnie uk艂adamy pokrojony w plasterki camembert, pokruszony w palcach lazur, i starte na grubych oczkach ementaler i mozzarell臋. Na sery nak艂adamy pokrojon膮 w drobn膮 kostk臋 szynk臋 i przekrojone na p贸艂 pomidorki. Piekarnik nagrzewamy do 250st. I pieczemy w nim pizz臋 oko艂o 15 do 20 minut. Przed podaniem posypujemy li艣膰mi rukoli.
Smacznego.