^Back To Top
Sk艂adniki:
聽Cebul臋 obieramy i kroimy w kr膮偶ki o grubo艣ci 10-15 mm. kr膮偶ki rozdzielamy wk艂adamy do miseczki i na 20 minut zalewamy zimn膮 wod膮. Po tym czasie z kr膮偶k贸w usuwamy cienk膮 przezroczyst膮 b艂on臋 kt贸ra powinna odklei膰 si臋 w wodzie. Mieszamy ze sob膮 bu艂k臋 tart膮 zio艂a, s贸l oraz czosnek. Kr膮偶ki panierujemy obtaczaj膮c je w m膮ce nast臋pnie w jajku a na koniec w bu艂ce z dodatkami. W garnku rozgrzewamy olej oko艂o 3 -4 centymetry i sma偶ymy na nim kr膮rzki do chwili gdy si臋 zrumieni膮. Wyjmujemy i usuwamy nadmiar oleju papierowymi r臋cznikami.
Smacznego
聽