^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 424

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 424

W zesz艂ym miesi膮cu 7486

Wszystkie odwiedziny 834838

Currently are 44 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 3-4 du偶e cebule
  2. 2 jajka
  3. 8 艂y偶ek bu艂ki tartej
  4. 艂y偶eczka zi贸艂 prowansalskich
  5. szklanka m膮ki
  6. 艂y偶eczka soli
  7. 艂y偶eczka granulowanego czosnku
  8. olej do sma偶enia

聽Cebul臋 obieramy i kroimy w kr膮偶ki o grubo艣ci 10-15 mm. kr膮偶ki rozdzielamy wk艂adamy do miseczki i na 20 minut zalewamy zimn膮 wod膮. Po tym czasie z kr膮偶k贸w usuwamy cienk膮 przezroczyst膮 b艂on臋 kt贸ra powinna odklei膰 si臋 w wodzie. Mieszamy ze sob膮 bu艂k臋 tart膮 zio艂a, s贸l oraz czosnek. Kr膮偶ki panierujemy obtaczaj膮c je w m膮ce nast臋pnie w jajku a na koniec w bu艂ce z dodatkami. W garnku rozgrzewamy olej oko艂o 3 -4 centymetry i sma偶ymy na nim kr膮rzki do chwili gdy si臋 zrumieni膮. Wyjmujemy i usuwamy nadmiar oleju papierowymi r臋cznikami.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy