Składniki:
- 1 bagietka
- 3 główki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 115 g masła
- 1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
- 2 łyżki startego parmezanu
Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni Celsjusza. Odcinamy czubki główek czosnku tak by wystawały końcówki ząbków. główki kładziemy na blasze skrapiamy oliwą i pieczemy do momentu aż czosnek będzie miękki około 30 minut. Bułkę przekrawamy wzdłuż i układamy obie połówki na blasze przeciętą stroną w górę. Ząbki czosnku wyciskamy do miseczki, dorzucamy do niej masło,pietruszkę oraz parmezan. Dokładnie wszystko mieszamy. Zawartość miski rozsmarowujemy na bagietce. Piekarnik włączamy na pieczenie od góry i pieczemy nasze bułeczki do zrumienienia się. Potrwa to około 5 minut.

Smacznego
