^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 30 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 kg fasolki Ja艣
  2. 2 litr bulionu z kostki najlepiej dobrej marki lub z roso艂u
  3. troch臋 ostrej musztardy
  4. 20 dkg boczku
  5. 30 dkg kie艂basy 艣l膮skiej
  6. 1 du偶a cebula
  7. 4 z膮bki czosnku
  8. pieprz
  9. s贸l
  10. przyprawa kucharek
  11. majeranek
  12. 2 li艣cie laurowe po艂ama膰 przed dodaniem
  13. ziele angielskie
  14. koncentrat pomidorowy
  15. ostra papryka lub chilli

Fasolk臋 namaczamy w wodzie minimum przez 12 godzin.Fasolk臋 odlewamy i wrzucamy j膮 do bulionu i wstawiamy na ogie艅. Dodajemy li艣膰 laurowy , ziele angielskie. Kie艂bas臋 i boczek kroimy w kostk臋 podsma偶amy i dodajemy do wywaru. Nast臋pnie przesma偶amy drobno posiekan膮 cebul臋 oraz czosnek i dodajemy do bulionu, dodajemy musztard臋. Gotujemy pod przykryciem 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawi膰 ostr膮 papryk膮 lub chilli. Dodajemy du偶o majeranku i gotujemy jeszcze 10 minut.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy