Składniki:

  1.     krewetki surowe w pancerzach black tiger 16-20,
  2.     mąka,
  3.     proszek do pieczenia,
  4.     lód,
  5.     papryka słodka,
  6.     sól,
  7.     kostki lodu,
  8.     olej do smażenia,
  9.     pieczywo czosnkowe,
  10.     sos czosnkowy


Krewetką usuwamy pancerz, po czym delikatnie nacinamy je na grzebiecie i usuwamy jelito. Następnie nacinamy kilka razy krewetki na wewnętrznej stronie.
Przekładamy krewetki do miseczki i doprawiamy solą oraz papryką słodką. Dokładnie mieszamy.
Przygotowanie tempury. W miseczce mieszamy mąkę, wodę, kostki lodu, sól i proszek do pieczenia.
Krewetki namaczamy w przygotowanej tempurze. Następnie smażymy na większej ilości gorącego oleju od 3-4 minut. Podajemy z pieczywem czosnkowym i sosem.

Smacznego