^Back To Top
Sk艂adniki:
Stek najpierw myjemy a nast臋pnie osuszamy papierem r臋cznikowym. nacieramy go obu stronie oliw膮 i solimy. Na patelni rozgrzewamy oliw臋 i sma偶ymy na niej nasz stek przez 2 minuty z ka偶dej strony. Nast臋pnie przekr臋camy stek na stron臋 kt贸ra by艂a sma偶ona pierwsza i sma偶ymy go oko艂o 45 sekund i to samo robimy z drug膮 stron膮. Stek zdejmujemy z patelni i przyprawiamy pieprzem. Kroimy wzd艂u偶 ciabatt臋 na p贸艂 i sma偶ymy j膮 od strony krojenia na oliwie po steku do czasu a偶 si臋 zarumieni. Uk艂adamy kawa艂ki ciabatty na talerz i smarujemy ka偶d膮 艂y偶eczk膮 mas艂a. Na ka偶dej z po艂贸wek uk艂adamy po p贸艂 gar艣ci rukoli oraz po po艂owie pokrojonego w 1 centymetrowej grubo艣ci plastry steku Mi臋so posypujemy pokruszonym serem. Przyprawiamy pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym.