^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 427

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 427

W zesz艂ym miesi膮cu 7489

Wszystkie odwiedziny 834841

Currently are 51 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 ciabatta
  2. 1 stek z antrykotu 200-250 g
  3. 2 艂y偶eczki musztardy
  4. 1 spora gar艣膰 rukoli
  5. 2 艂y偶ki oliwy z oliwek
  6. 50 g aromatycznego sera
  7. s贸l, 艣wie偶o zmielony czarny pieprz
  8. krem balsamiczny

Stek najpierw myjemy a nast臋pnie osuszamy papierem r臋cznikowym. nacieramy go obu stronie oliw膮 i solimy. Na patelni rozgrzewamy oliw臋 i sma偶ymy na niej nasz stek przez 2 minuty z ka偶dej strony. Nast臋pnie przekr臋camy stek na stron臋 kt贸ra by艂a sma偶ona pierwsza i sma偶ymy go oko艂o 45 sekund i to samo robimy z drug膮 stron膮. Stek zdejmujemy z patelni i przyprawiamy pieprzem. Kroimy wzd艂u偶 ciabatt臋 na p贸艂 i sma偶ymy j膮 od strony krojenia na oliwie po steku do czasu a偶 si臋 zarumieni. Uk艂adamy kawa艂ki ciabatty na talerz i smarujemy ka偶d膮 艂y偶eczk膮 mas艂a. Na ka偶dej z po艂贸wek uk艂adamy po p贸艂 gar艣ci rukoli oraz po po艂owie pokrojonego w 1 centymetrowej grubo艣ci plastry steku Mi臋so posypujemy pokruszonym serem. Przyprawiamy pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym.

Smacznego
  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy