Składniki:

  1. 1 ciabatta
  2. 1 stek z antrykotu 200-250 g
  3. 2 łyżeczki musztardy
  4. 1 spora garść rukoli
  5. 2 łyżki oliwy z oliwek
  6. 50 g aromatycznego sera
  7. sól, świeżo zmielony czarny pieprz
  8. krem balsamiczny

Stek najpierw myjemy a następnie osuszamy papierem ręcznikowym. nacieramy go obu stronie oliwą i solimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej nasz stek przez 2 minuty z każdej strony. Następnie przekręcamy stek na stronę która była smażona pierwsza i smażymy go około 45 sekund i to samo robimy z drugą stroną. Stek zdejmujemy z patelni i przyprawiamy pieprzem. Kroimy wzdłuż ciabattę na pół i smażymy ją od strony krojenia na oliwie po steku do czasu aż się zarumieni. Układamy kawałki ciabatty na talerz i smarujemy każdą łyżeczką masła. Na każdej z połówek układamy po pół garści rukoli oraz po połowie pokrojonego w 1 centymetrowej grubości plastry steku Mięso posypujemy pokruszonym serem. Przyprawiamy pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym.

Smacznego