^Back To Top
Sk艂adniki:
Cukinie myjemy, odcinamy od niej ko艅c贸wki i przekrawamy wzd艂u偶 na p贸艂, po艂ow臋 mi膮szu wydran偶amy i smarujemy od wewn臋trznej strony oleje. Cebulk臋 siekamy drobno i szklimy na patelni. Indyka proimy w drobn膮 kostk臋 i dodajemy do cebuli na patelni臋 na patelnie dodajemy tak偶e wydr膮偶ony z cukinii mi膮偶sz i podsma偶amy wszystko ca艂y czas mieszaj膮c. Odstawiamy zawarto艣膰 patelni z ognia przesypujemy do miski i pozostawiamy do ostygni臋cia. Gdy to nast膮pi dodajemy jajko, pokrojon膮 w drobn膮 kostk臋 bu艂k臋, 艣mietan臋 i drobno siekan膮 natk臋 pietruszki. Przyprawiamy oregano, pieprzem oraz s艂odk膮 papryk膮 do smaku. Farsz nak艂adamy na wydr膮偶one wcze艣niej kawa艂ki cukinii, posypujemy tartym serem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

Smacznego
聽
聽