^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 27 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. filet z indyka - 350 gram贸w
  2. cukinie - 2 sztuki
  3. olej - 3 sztuki
  4. jajko - 2 sztuki
  5. cebula - 1 sztuka
  6. kromki czerstwej bu艂ki - 4 sztuki
  7. 偶贸艂ty ser starty - 4 艂y偶ki
  8. 艣mietana 18 % - 3 艂y偶ki
  9. s艂odka papryka - 1 szczypta
  10. oregano - 1 艂y偶eczka
  11. pieprz do smaku
  12. pieprz
  13. papryka s艂odka
  14. oregano


Cukinie myjemy, odcinamy od niej ko艅c贸wki i przekrawamy wzd艂u偶 na p贸艂, po艂ow臋 mi膮szu wydran偶amy i smarujemy od wewn臋trznej strony oleje. Cebulk臋 siekamy drobno i szklimy na patelni. Indyka proimy w drobn膮 kostk臋 i dodajemy do cebuli na patelni臋 na patelnie dodajemy tak偶e wydr膮偶ony z cukinii mi膮偶sz i podsma偶amy wszystko ca艂y czas mieszaj膮c. Odstawiamy zawarto艣膰 patelni z ognia przesypujemy do miski i pozostawiamy do ostygni臋cia. Gdy to nast膮pi dodajemy jajko, pokrojon膮 w drobn膮 kostk臋 bu艂k臋, 艣mietan臋 i drobno siekan膮 natk臋 pietruszki. Przyprawiamy oregano, pieprzem oraz s艂odk膮 papryk膮 do smaku. Farsz nak艂adamy na wydr膮偶one wcze艣niej kawa艂ki cukinii, posypujemy tartym serem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy