Składniki:
- filet z indyka - 350 gramów
- cukinie - 2 sztuki
- olej - 3 sztuki
- jajko - 2 sztuki
- cebula - 1 sztuka
- kromki czerstwej bułki - 4 sztuki
- żółty ser starty - 4 łyżki
- śmietana 18 % - 3 łyżki
- słodka papryka - 1 szczypta
- oregano - 1 łyżeczka
- pieprz do smaku
- pieprz
- papryka słodka
- oregano
Cukinie myjemy, odcinamy od niej końcówki i przekrawamy wzdłuż na pół, połowę miąszu wydranżamy i smarujemy od wewnętrznej strony oleje. Cebulkę siekamy drobno i szklimy na patelni. Indyka proimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli na patelnię na patelnie dodajemy także wydrążony z cukinii miąższ i podsmażamy wszystko cały czas mieszając. Odstawiamy zawartość patelni z ognia przesypujemy do miski i pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy to nastąpi dodajemy jajko, pokrojoną w drobną kostkę bułkę, śmietanę i drobno siekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy oregano, pieprzem oraz słodką papryką do smaku. Farsz nakładamy na wydrążone wcześniej kawałki cukinii, posypujemy tartym serem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

Smacznego
