^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 30 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 4 jab艂ka
  2. 1/4 szklanki br膮zowego cukru
  3. 1 艂y偶eczka cynamonu
  4. 1/4 szklanki posiekanych orzech贸w
  5. 1/4 szklanki posiekanych rodzynek
  6. 15 g mas艂a
  7. 3/4 szklanki wrz膮cej wody

Jab艂ka nale偶y umy膰 i usun膮膰 z nich gniazda nasienne. Owoc dr膮偶ymy do wysoko艣ci jednego centymetra licz膮c od dna. Jedno centymetrow膮 warstw臋 jab艂ka zostawiamy po przeciwnej stronie do ogonka. W miseczce mieszamy ze sob膮 cukier, cynamon, rodzynki oraz orzechy. Jab艂ka faszerujemy zawarto艣ci膮 miseczki i na sam wierzch k艂adziemy oko艂o 0,25 艂y偶eczki mas艂a. Wk艂adamy jab艂ka do brytfanki. Dolewamy do brytfanki wrz膮tek. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza i pieczemy jab艂ka przez 30 - 40 minut. Po wyj臋ciu jab艂ek z piekarnika polewamy je sokiem z brytfanki. Bardzo dobrze smakuj膮 z lodami waniliowymi.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy