^Back To Top
Sk艂adniki:
Jab艂ka nale偶y umy膰 i usun膮膰 z nich gniazda nasienne. Owoc dr膮偶ymy do wysoko艣ci jednego centymetra licz膮c od dna. Jedno centymetrow膮 warstw臋 jab艂ka zostawiamy po przeciwnej stronie do ogonka. W miseczce mieszamy ze sob膮 cukier, cynamon, rodzynki oraz orzechy. Jab艂ka faszerujemy zawarto艣ci膮 miseczki i na sam wierzch k艂adziemy oko艂o 0,25 艂y偶eczki mas艂a. Wk艂adamy jab艂ka do brytfanki. Dolewamy do brytfanki wrz膮tek. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza i pieczemy jab艂ka przez 30 - 40 minut. Po wyj臋ciu jab艂ek z piekarnika polewamy je sokiem z brytfanki. Bardzo dobrze smakuj膮 z lodami waniliowymi.
Smacznego
聽