^Back To Top

Sk艂adniki:
1. D艂ugi plaster bu艂ki
2. 1,5 dag mas艂a
3. 1 ugotowane na twardo jajko
4. 2-3 艂y偶ki startego chrzanu
5. 2-3 艂y偶ki 艣mietany
6.cukier, s贸l i kwasek cytrynowy
7. 10 dag szynki
8. 3 dag korniszon贸w lub 10 dag kwaszonego og贸rka lub 1 pomidor
聽
Bu艂k臋 nale偶y pokroi膰 w d艂ugie plastry. Najpierw odkrawamy ko艅ce bu艂ki a nast臋pnie kroimy j膮 pod艂u偶nie na trzy cz臋艣ci. Jajko obieramy a nast臋pnie kroimy w cz膮stki. Chrzan mieszamy razem ze 艣mietana tak aby uzyska膰 g臋st膮 mas臋 i przyprawiamy j膮 cukrem, sol膮 oraz kwaskiem cytrynowym. Ma plaster bu艂ki nak艂adamy z jednej strony pasy b膮d藕 ruloniki z szynki, na 艣rodku uk艂adamy cz膮stki jajka a po drugiej stronie smarujemy bu艂k臋 mas膮 chrzanow膮. Przybieramy korniszonem b膮d藕 kwaszonym og贸rkiem lub pomidorem. Tak przygotowany plaster bu艂ki kroimy w poprzek (z plastra przygotowanego ze standardowej bu艂ki powinno nam wyj艣膰 oko艂o 8 kawa艂k贸w)
Smacznego.