^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 23

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 450

W zesz艂ym miesi膮cu 7512

Wszystkie odwiedziny 834864

Currently are 34 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 125 g (1 szklanka.) m膮ki pszennej
  2. 1 艂y偶eczka cukru
  3. 1/4 艂y偶eczki soli
  4. 3 jajka
  5. 500 ml (2 szklanka.) mleka
  6. 2 艂y偶ki roztopionego mas艂a

Przesiewamy m膮k臋 i mieszamy j膮 z cukrem i sol膮. W du偶ej misce zmiksujemy jaja z mlekiem. Dodajemy przygotowan膮 wcze艣niej m膮k臋 i miksujemy a偶 otrzymamy g艂adk膮 konsystencj臋. Nast臋pnie dodajemy stopniowo mas艂o i mieszamy.
Patelni臋 smarujemy delikatnie olejem i podgrzewamy na 艣rednim ogniu. Nalewamy ciasto na patelni臋 lub, na jednego nale艣nika nak艂adamy oko艂o 2 艂y偶ki ciasta na. Nachylamy i obracamy patelni膮 tak aby ciasto rozp艂yne艂o si臋 po jej ca艂ej powierzchni najcieniej jak si臋 da. Przypiekamy nale艣niki po obu stronach i podawa膰 na gor膮co. Jako dodatki do nale艣nika mo偶na stosowa膰 drzemy bia艂y ser 艣mietan臋 owoce i wiele innych sk艂adnik贸w wedle uznania.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy