^Back To Top
Sk艂adniki:
Gotujemy w osolonej wodzie ry偶. Obieramy cebul臋 i kroimy j膮 w kostk臋. Czosnek obieramy i drobno siekamy lub przeciskamy przez prask臋 . Bu艂k臋 namaczamy w wodzie a nast臋pnie ods膮czamy.聽Ser mozzarella kroimy w kostk臋 W miseczce mieszamy razem bu艂k臋, mi臋so mielone, jajko, cebul臋, czosnek, ser mozzarella, ser 偶贸艂ty, ugotowany ry偶. i przyprawiamy sol膮, pieprzem, Veget膮 i papryk膮 do smaku. Od papryk odcinamy kapelusze i wydr膮偶amy je w 艣rodku. Do 艣rodka papryk nak艂adamy przygotowany farsz i nak艂adamy od g贸ry obci臋te kapelusiki. Tak przygotowane papryczki ustawiamy pionowo w g艂臋bokim naczyniu, podlewamy wod膮 do kt贸rej dorzucamy kostk臋 roso艂ow膮. Wszystko dusi膰 pod przykryciem na ma艂ym ogniu oko艂o 40- 50 min.
Smacznego