^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 414

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 414

W zesz艂ym miesi膮cu 7476

Wszystkie odwiedziny 834828

Currently are 16 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. ma艂a cebula
  2. 1 z膮bek czosnku
  3. p贸艂 szklanki wody
  4. kostka roso艂owa
  5. s贸l, pieprz, ostra papryka, Vegeta
  6. 6 papryk
  7. 125g ry偶u
  8. 500g mi臋sa mielonego
  9. 2 x ser mozzarella (jedno opakowanie 125g)
  10. troszk臋 tartego sera 偶贸艂tego
  11. jajko
  12. bu艂ka

Gotujemy w osolonej wodzie ry偶. Obieramy cebul臋 i kroimy j膮 w kostk臋. Czosnek obieramy i drobno siekamy lub przeciskamy przez prask臋 . Bu艂k臋 namaczamy w wodzie a nast臋pnie ods膮czamy.聽Ser mozzarella kroimy w kostk臋 W miseczce mieszamy razem bu艂k臋, mi臋so mielone, jajko, cebul臋, czosnek, ser mozzarella, ser 偶贸艂ty, ugotowany ry偶. i przyprawiamy sol膮, pieprzem, Veget膮 i papryk膮 do smaku. Od papryk odcinamy kapelusze i wydr膮偶amy je w 艣rodku. Do 艣rodka papryk nak艂adamy przygotowany farsz i nak艂adamy od g贸ry obci臋te kapelusiki. Tak przygotowane papryczki ustawiamy pionowo w g艂臋bokim naczyniu, podlewamy wod膮 do kt贸rej dorzucamy kostk臋 roso艂ow膮. Wszystko dusi膰 pod przykryciem na ma艂ym ogniu oko艂o 40- 50 min.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy