Składniki:

  1. 4 jaja
  2. 10 dag szynki lub kiełbasy
  3. 2 dag ostrego sera żółtego
  4. 2 łyżki śmietany
  5. pieprz, sól
  6. 1/8l majonezu
  7. 3-5 dag musztardy
  8. 1/8l galarety mięsnej
  9. sałata lub natka pietruszki


Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połówki. Wybieramy z połówek żółtko. Szynkę z żółtkami i serem zemleć. Dodajemy do masy śmietanę, pieprz, sól do smaku i wszystko starannie ucieramy. Połówki białek napełniamy masą tak by nadać im kształt całego jajka. Układamy wszystko na płaskim półmisku i oblewamy majonezem. Przyprawiamy musztardą lub zalewamy galaretą mięsną. Przystrajamy liśćmi sałaty lub natki.

Smacznego.