^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 62

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 489

W zesz艂ym miesi膮cu 7551

Wszystkie odwiedziny 834903

Currently are 39 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 4 jajka100 g cukru
  2. 125 g m膮ki
  3. 125 ml mleka
  4. 1 艂y偶ka mas艂a
  5. 100 g rodzynek
  6. 2 艂y偶ki cukru pudru
  7. szczypta soli

Ubijamy bia艂ka na sztywn膮 pian臋. 呕贸艂tka ubijamy w drugiej misce z cukrem dodajemy mlekiem, m膮k膮 i s贸l a nast臋pnie wszystko starannie mieszamy. Mieszanin臋 艂膮czymy z pian膮 z bia艂ek delikatnie mieszaj膮c. Dodajemy rodzynki i mieszamy wszystko zn贸w bardzo delikatnie. Rozgrzewamy na patelni p贸艂 艂y偶ki mas艂a i wlewamy na ni膮 po艂ow臋 ciasta. Wyg艂adzamy wierzch ciasta i sma偶ymy na ma艂ym ogniu tak aby sp贸d delikatnie si臋 zarumieni艂. Obracamy omlet na drug膮 stron臋. Omlet dwoma widelcami dzielimy na ma艂e kawa艂ki i obsma偶amy je na z艂oty kolor z ka偶dej strony. Przek艂adamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Pozosta艂膮 cz臋艣膰 ciasta sma偶ymy identycznie. Omlet dobrze smakuje r贸wnie偶 z powid艂ami 艣liwkowymi.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy