^Back To Top
Sk艂adniki:
Ubijamy bia艂ka na sztywn膮 pian臋. 呕贸艂tka ubijamy w drugiej misce z cukrem dodajemy mlekiem, m膮k膮 i s贸l a nast臋pnie wszystko starannie mieszamy. Mieszanin臋 艂膮czymy z pian膮 z bia艂ek delikatnie mieszaj膮c. Dodajemy rodzynki i mieszamy wszystko zn贸w bardzo delikatnie. Rozgrzewamy na patelni p贸艂 艂y偶ki mas艂a i wlewamy na ni膮 po艂ow臋 ciasta. Wyg艂adzamy wierzch ciasta i sma偶ymy na ma艂ym ogniu tak aby sp贸d delikatnie si臋 zarumieni艂. Obracamy omlet na drug膮 stron臋. Omlet dwoma widelcami dzielimy na ma艂e kawa艂ki i obsma偶amy je na z艂oty kolor z ka偶dej strony. Przek艂adamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Pozosta艂膮 cz臋艣膰 ciasta sma偶ymy identycznie. Omlet dobrze smakuje r贸wnie偶 z powid艂ami 艣liwkowymi.

Smacznego