^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 427

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 427

W zesz艂ym miesi膮cu 7489

Wszystkie odwiedziny 834841

Currently are 51 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 8 gar艣ci 艣wie偶ych li艣ci szpinaku
  2. 聽s贸l
  3. 1 艂y偶eczka聽m膮ki
  4. 1 szklanka聽mleka
  5. 1 艂y偶ka聽octu 10%
  6. 4聽 jajka
  7. 1 艂y偶eczka聽mas艂a
  8. 1 z膮bek聽czosnku

Od li艣ci szpinaku odcinamy ogonki i p艂uczemy je dok艂adnie a nast臋pnie wk艂adamy do garnka. W osobnym garnku zagotowujemy wod臋, solimy j膮 a nast臋pnie t膮 wod膮 zalewamy przygotowany wcze艣niej szpinak i gotujemy 5 -7 minut. Szpinak odciskamy na sicie a nast臋pnie drobno siekamy.Przygotowujemy zasma偶k臋 z mas艂a i m膮ki, rozprowadzamy j膮 mlekiem i dodajemy posiekany czosnek. Tak przygotowan膮 zasma偶k臋 mieszamy dok艂adnie ze szpinakiem a nast臋pnie gotujemy przez 10 minut dok艂adnie mieszaj膮c.W szerokim garnku zagotowujemy 2 litry wod臋 z octem. Jajka wbijamy na talerz a nast臋pnie wlewamy szybkim ruchem do wrz膮tku z octem.艁y偶k膮 nadajemy jajku owalny kszta艂t. Jajka gotujemy przez 3 minuty. Jajka odcedzamy solimy i podajemy ze szpinakiem.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy