^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 16

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 443

W zesz艂ym miesi膮cu 7505

Wszystkie odwiedziny 834857

Currently are 15 guests and no members online


Sk艂adniki na 4 porcje:

  1. 2 szklanki kaszy gryczanej,
  2. 1 kg filet贸w (np. z morszczuka, mintaja),
  3. 8 suszonych grzyb贸w,
  4. 艂y偶eczka mas艂a,
  5. 4 marchewki,
  6. 2 pietruszki, por, seler, sok z po艂owy cytryny,
  7. ziele angielskie, li艣膰 laurowy, s贸l, cukier,
  8. 2 艂y偶eczki margaryny, t艂uszcz do wysmarowania naczynia 偶aroodpornego


Kasz臋 gotujemy na sypko w wywarze grzybowym z dodatkiem mas艂a i soli. Warzywa kroimy w plasterki, dodajemy przyprawy i gotujemy wywar. Gdy warzywa b臋d膮 mi臋kkie, dodajemy sok z cytryny i filety. Gotujemy na ma艂ym ogniu ok. 15 minut. 呕aroodporne naczynie wysmaruj t艂uszczem, u艂贸偶 w nim warstwami kasz臋 i ryb臋 z warzywami. Potraw臋 polej roztopion膮 margaryn膮 i piecz ok. 20 minut w temp. 150 st. C. Podawaj na gor膮co z sosem grzybowym i sur贸wk膮.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy