^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 27 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. makaron Conchiglie
  2. Tu艅czyk w oleju
  3. Marchew
  4. Cebula
  5. Mozzarella
  6. Przecier pomidorowy
  7. W臋gierska pasta paprykowa
  8. Papryka
  9. Por
  10. Zio艂a prowansalskie
  11. Olej
  12. Groszek
  13. S贸l, pieprz

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, Pora i marchewk臋 kroimy w p贸艂plasterki, Cebulk臋 siekamy w kostk臋, Rozgrzewamy na patelni odrobin臋 oleju i wszystko podsma偶amy. Dorzucamy na patelni臋 tu艅czyka i groszek z puszki i przyprawiamy. Dodajemy przecier pomidorowy oraz past臋 paprykow膮. Wszystko starannie mieszamy podgrzewaj膮c na patelni. Muszelki z makaronu nadziewamy tak przygotowanym nadzieniem i wyk艂adamy na 偶aroodporne naczynie. Muszelki posypujemy tartym serem mozzarella i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku a偶 wierzch muszelek zacznie si臋 rumieni膰.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy