^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

  • Sa艂atka z mozzarell膮 i tu艅czykiem

    Wi臋cej…  
  • Szasz艂yki z w膮tr贸bk膮

  • Szasz艂yki z kurczakiem papryk膮 cebul膮 i pieczarkami

    Wi臋cej…  
  • 艢ledzie sma偶one w zaprawie pomidorowej

    Wi臋cej…  

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 30 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 2 cebule
  2. 1 du偶膮 marchewka
  3. 2 艂odygi selera naciowego
  4. 200 g boczku
  5. 500 g mi臋sa mielonego
  6. 5 艂y偶ek oliwy
  7. 2 szklanki czerwonego wina p贸艂wytrawnego
  8. 2 艂y偶ki przecieru pomidorowego
  9. Oregano
  10. Sok z cytryny
  11. 2 szklanki bulionu mi臋snego
  12. p贸艂 szklanki 艣mietany 30 %
  13. 500 g makaronu spaghetti

Przygotowujemy sos

Cebul臋, marchewk臋 i seler drobno siekamy. Boczek kroimy w paski wytopiamy na oliwie. Dodajemy do boczku warzywa i mi臋so mielone. Powoli sma偶ymy na ma艂ym ogniu, mieszaj膮c. Wlewamy wino. Mieszamy a偶 odparuje. Dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiamy oregano i pieprzem. Dodajemy bulion i od czasu do czasu mieszamy, gotujemy 3 godziny pod przykryciem na bardzo ma艂ym ogniu. Je偶eli trzeba odparowujemy nadmiar p艂ynu, doprawiamy 艣mietank膮, pieprzem, sol膮 i cukrem.

Nast臋pnie gotujemy makaron i podajemy go z sosem. Na wierzchu mo偶na posypa膰 nasze danie startym 偶贸艂tym serem.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy