^Back To Top
Sk艂adniki:
Mi臋so mielone mieszamy starannie z jajkami, bu艂k膮, tart膮 marchew, sma偶on膮 cebulk膮 oraz czosnkiem dodajemy do smaku przyprawy oraz bu艂k臋 tart膮. Z mi臋sa lepimy kulki wielko艣ci orzech贸w w艂oskich i sma偶ymy je z ka偶dej ze stron na rozgrzanym na patelni oleju. Po usma偶eniu uk艂adamy pulpety na r臋cznikach papierowych co sprawi 偶e pozb臋dziemy si臋 z nich pozosta艂ego na nich t艂uszczu. Do garnka wlewamy przecier pomidorowy, koncentrat oraz wod臋 ,przyprawiamy i zagotowujemy. Gdy sos si臋 zagotuje dodajemy do niego pulpety i gotujemy wszystko przez 5 minut. Makaron gotujemy na al dente. Na talerz nak艂adamy makaron i polewamy go sosem oraz nak艂adamy pulpety.
Smacznego
聽
聽