^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 23

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 450

W zesz艂ym miesi膮cu 7512

Wszystkie odwiedziny 834864

Currently are 25 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 500g makaronu spaghetti
  2. 2 szk przecieru pomidorowego
  3. 1 艂y偶 koncentratu pomidorowego
  4. 1/3 szklanki wody
  5. s贸l
  6. tymianek
  7. oregano
  8. bazylia
  9. pieprz
Pulpety:
  1. 400 g mi臋sa mielonego
  2. marchew
  3. 2 z膮bki czosnku
  4. cebula
  5. 2 jajka
  6. 2 艂y偶 bu艂ki tartej
  7. s贸l
  8. pieprz
  9. olej do sma偶enia

Mi臋so mielone mieszamy starannie z jajkami, bu艂k膮, tart膮 marchew, sma偶on膮 cebulk膮 oraz czosnkiem dodajemy do smaku przyprawy oraz bu艂k臋 tart膮. Z mi臋sa lepimy kulki wielko艣ci orzech贸w w艂oskich i sma偶ymy je z ka偶dej ze stron na rozgrzanym na patelni oleju. Po usma偶eniu uk艂adamy pulpety na r臋cznikach papierowych co sprawi 偶e pozb臋dziemy si臋 z nich pozosta艂ego na nich t艂uszczu. Do garnka wlewamy przecier pomidorowy, koncentrat oraz wod臋 ,przyprawiamy i zagotowujemy. Gdy sos si臋 zagotuje dodajemy do niego pulpety i gotujemy wszystko przez 5 minut. Makaron gotujemy na al dente. Na talerz nak艂adamy makaron i polewamy go sosem oraz nak艂adamy pulpety.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy