^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 16

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 443

W zesz艂ym miesi膮cu 7505

Wszystkie odwiedziny 834857

Currently are 15 guests and no members online

Sk艂adniki:
  1. 200g krewetek
  2. 250g szpinaku 艣wie偶ego
  3. 200g makaronu ry偶owego Tagiatelle
  4. 1 ma艂e chilli
  5. 4 z膮bki czosnku
  6. oliwa z oliwek
  7. 1/2 艂y偶eczki sosu rybnego
  8. s贸l
  9. pieprz czarny mielony

Wedle wskaz贸wek na opakowaniu gotujemy makaron. Na patelni rozgrzewamy oliw臋 i wrzucamy na ni膮 posiekane drobno 2 z膮bki czosnku. Sma偶ymy je przez moment i dodajemy szpinak. Szpinak sma偶ymy do chwili uzyskania przez niego ciemnozielonego koloru. Przyprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem. Makaron po ugotowaniu nale偶y przep艂uka膰 zimn膮 wod膮 i doda膰 do szpinaku. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliw臋 wrzucamy na ni膮 posiekane pozosta艂e 2 z膮bki czosnku oraz chilli i krewetki. Sma偶ymy wszystko 4 minuty dodajemy pod koniec sma偶enia sos rybny. Na talerz wk艂adamy wk艂adamy makaron ze szpinakiem i krewetki.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy