^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 30 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. jab艂ka czerwonych 0.5 kg
  2. cynamon 1 szczypta
  3. cukier waniliowy 1 szt.
  4. cukier puder 15 g
  5. 艣mietana 1 szt.
  6. mas艂o 4 艂y偶ka
  7. makaron (do zapiekanki nadaj膮 si臋 praktycznie wszystkie makarony ja u偶ywam makaronu do spaghetti)

Blach臋 lub naczynie 偶aroodporne smarujemy dok艂adnie t艂uszczem
Na tarce z du偶ymi dziurkami 艣cieramy obrane wcze艣niej jab艂ka. Utarte jab艂ka przek艂adamy do naczynia i lekko ods膮czamy w celu pozbycia si臋 nadmiaru soku. Makaron gotujemy na al dente.
Na dnie naczynia uk艂adamy pierwsz膮 warstw臋 makaronu, kt贸r膮 posypujemy cynamonem.
na makaron uk艂adamy warstw臋 jab艂ek i posypujemy cynamonem.
Nast臋pnie uk艂adamy ponownie warstw臋 makaronu i warstw臋 jab艂ek
Ostatni膮 warstw臋 jab艂ek posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.
Pami臋tajmy aby warstw膮 wierzchni膮 by艂a warstwa jab艂ek nie makaronu.
Tak przygotowan膮 zapiekank臋 pieczemy w temperaturze 130-150 stopni C przez 15 minut.
Zapiekank臋 przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i polewamy 艣mietan膮.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy