^Back To Top
聽
Sk艂adniki:
Blach臋 lub naczynie 偶aroodporne smarujemy dok艂adnie t艂uszczem
Na tarce z du偶ymi dziurkami 艣cieramy obrane wcze艣niej jab艂ka. Utarte jab艂ka przek艂adamy do naczynia i lekko ods膮czamy w celu pozbycia si臋 nadmiaru soku. Makaron gotujemy na al dente.
Na dnie naczynia uk艂adamy pierwsz膮 warstw臋 makaronu, kt贸r膮 posypujemy cynamonem.
na makaron uk艂adamy warstw臋 jab艂ek i posypujemy cynamonem.
Nast臋pnie uk艂adamy ponownie warstw臋 makaronu i warstw臋 jab艂ek
Ostatni膮 warstw臋 jab艂ek posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.
Pami臋tajmy aby warstw膮 wierzchni膮 by艂a warstwa jab艂ek nie makaronu.
Tak przygotowan膮 zapiekank臋 pieczemy w temperaturze 130-150 stopni C przez 15 minut.
Zapiekank臋 przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i polewamy 艣mietan膮.
Smacznego