^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 23

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 450

W zesz艂ym miesi膮cu 7512

Wszystkie odwiedziny 834864

Currently are 28 guests and no members online


Sk艂adniki:

  1. 4 filety z kurczaka
  2. 400g pomidor贸w krojonych w zalewie
  3. 2 papryki palermo
  4. 2 艣redniej wielko艣ci cebule
  5. 400g mro偶onego groszku
  6. 4 z膮bki czosnku
  7. 300ml wywaru roso艂owego
  8. kilka ga艂膮zek 艣wie偶o siekanej bazylii
  9. kuskus b膮d藕 ry偶
  10. s贸l, pieprz, oliwa
  11. czarne oliwki
  12. li艣cie laurowe

Cebul臋 kroimy w pi贸rka, papryk臋 kroimy w plasterki. Kolejno sma偶y膰 na oliwie : najpierw cebul臋 z czosnkiem, nast臋pnie papryk臋
Kurczaka kroimy w paski, mieszamy z oliw膮, sol膮 oraz pieprzem kaje艅skim, nast臋pnie sma偶ymy na ma艂ym ogniu.
Z kostki roso艂owej gotujemy 300ml wywaru roso艂owego.
Naczynie 偶aroodporne smarujemy oliw膮, i wyk艂adamy na nie sk艂adniki warstwami : cebula, groszek, kurczak,bazylia, cebula,groszek, papryka, pomidory, i na samym ko艅cu jeszcze raz groszek. Ca艂o艣膰 zalewamy wywarem, i wstawiamy do piekarnika w kt贸rym panuje temperatura 180 stopni. Wszystko pieczemy 20 - 25min .
Ry偶 lub kuskus gotujemy osobno i dodajemy do potrawy na talerzu. Mo偶na r贸wnie偶 przygotowa膰 nasz膮 potraw臋 na g艂臋bokiej patelni wtedy wszystkie produkty wrzucamy na patelni臋 zalewamy wywarem i dusimy pod przykryciem. Na dziesi臋膰 minut przed ko艅cem duszenia dodajemy na patelni臋 ry偶 i dusimy ca艂o艣膰 razem.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy