^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 416

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 416

W zesz艂ym miesi膮cu 7478

Wszystkie odwiedziny 834830

Currently are 32 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 kg sandacza
  2. 15 dag pieczarek
  3. 4 dag margaryny
  4. s贸l
  5. 3 dag m膮ki
  6. 3 dag t艂uszczu
  7. zielenina

Sandacza ogoli膰 i sprawi膰, op艂uka膰, odfiletowa膰 ze sk贸ry, pokroi膰 na porcje. Pieczarki oczy艣ci膰 z ziemi, op艂uka膰, oddzieli膰 trzony od kapeluszy, pokroi膰 w cienkie plasterki. 2 dag margaryny rozgrza膰 na patelni, w艂o偶y膰 pieczarki, obsma偶y膰, wla膰 艂y偶k臋 wody, przykry膰 pokrywk膮, dusi膰 powoli 10 -15 minut. Porcje ryby osoli膰, opr贸szy膰 m膮k膮, sma偶y膰 na silnie rozgrzanym t艂uszczu z 2 stron. W艂o偶y膰 do piekarnika lub dosma偶y膰 na ma艂ym ogniu, na wierzchu ryby po艂ozy膰 reszt臋 margaryny. Usma偶on膮 ryb臋 u艂o偶y膰 na ogrzanym p贸艂misku. Ka偶d膮 porcj臋 przybra膰 pieczarkami i zielenin膮.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy