^Back To Top
Sk艂adniki:
Sandacza ogoli膰 i sprawi膰, op艂uka膰, odfiletowa膰 ze sk贸ry, pokroi膰 na porcje. Pieczarki oczy艣ci膰 z ziemi, op艂uka膰, oddzieli膰 trzony od kapeluszy, pokroi膰 w cienkie plasterki. 2 dag margaryny rozgrza膰 na patelni, w艂o偶y膰 pieczarki, obsma偶y膰, wla膰 艂y偶k臋 wody, przykry膰 pokrywk膮, dusi膰 powoli 10 -15 minut. Porcje ryby osoli膰, opr贸szy膰 m膮k膮, sma偶y膰 na silnie rozgrzanym t艂uszczu z 2 stron. W艂o偶y膰 do piekarnika lub dosma偶y膰 na ma艂ym ogniu, na wierzchu ryby po艂ozy膰 reszt臋 margaryny. Usma偶on膮 ryb臋 u艂o偶y膰 na ogrzanym p贸艂misku. Ka偶d膮 porcj臋 przybra膰 pieczarkami i zielenin膮.
Smacznego