^Back To Top
Sk艂adniki:
Usuwamy z filet贸w z 艂ososia sk贸r臋 oraz ewentualne o艣ci. Siekamy je razem z filetami anchois. Wszystko mieszamy razem z czterema 艂y偶eczkami koperku, natk膮, bazyli膮 i sokiem z jednej cytryny. Pieprzymy do smaku i mieszamy ponownie. Dodajemy majonez i mieszamy. W osobnym naczyniu mieszamy sok z po艂贸wki cytryny z miodem i odrobin膮 soli. Og贸rka dok艂adnie myjemy, kroimy w plasterki i mieszamy je z 艂y偶eczk膮 koperku. Dodajemy sok z miodem do tary i dok艂adnie mieszamy. Na talerzu uk艂adamy og贸rki a na nim nasz膮 tart臋 najlepiej za pomoc膮 okr膮g艂ej formy. Dekorujemy zio艂ami lub innymi dodatkami wed艂ug w艂asnego uznania.

Smacznego
聽