Składniki:

  1.     4 buraki
  2.     2 ogórki konserwowe
  3.     2 łyżki octu + 2 łyżki wody
  4.     3 łyżki majonezu
  5.     2 łyżki śmietany
  6.     2 jabłka
  7.     6 jaj ugotowanych na twardo
  8.     2 cebule
  9.     sól,pieprz


Buraki gotujemy i pozostawiamy do wystygnięcia.Po wystygnięciu buraki obieramy ze skórki i ścieramy na grubej tarce. Starte buraki skrapiamy dwiema łyżkami octu i dwiema łyżkami wody. Wszystko dokładnie mieszamy.Ogórki, jabłka i jabłka ścieramy na grubej tarce. Cebulę kroimy w grubą kostkę. Wszystko dodajemy do buraków, dodajemy majonez i śmietanę,solimy i pieprzymy do smaku a na koniec starannie mieszamy.

Smacznego