Składniki:

  1. 1 duża cebula
  2. 350 g pieczarek
  3. 4 jajka ugotowane na twardo
  4. natka pietruszki
  5. 3 łyżki majonezu
  6. 1 łyżeczka musztardy
  7. sól, pieprz
  8. masło
  9. sok z połowy cytryny
  10. 1 puszka kukurydzy
  11. 140 g żółtego sera krojonego w kostkę
 
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę z pieczarkami podsmażamy na maśle. Ostudzamy i odlewamy tłuszcz który pozostał po smażeniu.
Jajka obieramy i kroimy w kostkę i dorzucamy do pieczarek z cebulą. Dorzucamy żółty ser. Kukurydzę pozbawiamy zalewy na przykład w durszlaku i wsypujemy do reszty. Natkę siekamy i wrzucamy do naszej sałatki.
Na koniec pieprzymy solimy dodajemy musztardę, majonez i starannie mieszamy.
 
Smacznego