Składniki:
- 1 duża cebula
- 350 g pieczarek
- 4 jajka ugotowane na twardo
- natka pietruszki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- masło
- sok z połowy cytryny
- 1 puszka kukurydzy
- 140 g żółtego sera krojonego w kostkę
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę z pieczarkami podsmażamy na maśle. Ostudzamy i odlewamy tłuszcz który pozostał po smażeniu.
Jajka obieramy i kroimy w kostkę i dorzucamy do pieczarek z cebulą. Dorzucamy żółty ser. Kukurydzę pozbawiamy zalewy na przykład w durszlaku i wsypujemy do reszty. Natkę siekamy i wrzucamy do naszej sałatki.
Na koniec pieprzymy solimy dodajemy musztardę, majonez i starannie mieszamy.

Smacznego
