Składniki:

  1. ziemniaki 4 sztuki
  2. szynka konserwowa 15 dag
  3. marchewka 1 sztuka
  4. ser żółty 10 dag
  5. koperek 1/2 pęczka
  6. olej lniany 8 łyżek
  7. sok z cytryny 3 łyżki
  8. pieprz biały do smaku
  9. papryka czerwona 1/2 sztuki
  10. papryka pomarańczowa 1/2 sztuk
  11. pomidorki koktajlowe 20 dag
  12. sól ziołowa do smaku

Ziemniaki i marchewkę myjemy i gotujemy w łupinach . Obieramy i kroimy w kostkę. Żółty ser i szynkę również kroimy w kostkę. Paprykę myjemy usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Pomidorki myjemy i przekrawamy na połówki. Koperek myjemy i siekamy. Wszystkie składniki sałatki dokładnie razem mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Olej lniany mieszamy z sokiem z cytryny i polewamy nim sałatkę. Sałatkę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Smacznego