Składniki:
- ziemniaki 4 sztuki
- szynka konserwowa 15 dag
- marchewka 1 sztuka
- ser żółty 10 dag
- koperek 1/2 pęczka
- olej lniany 8 łyżek
- sok z cytryny 3 łyżki
- pieprz biały do smaku
- papryka czerwona 1/2 sztuki
- papryka pomarańczowa 1/2 sztuk
- pomidorki koktajlowe 20 dag
- sól ziołowa do smaku
Ziemniaki i marchewkę myjemy i gotujemy w łupinach . Obieramy i kroimy w kostkę. Żółty ser i szynkę również kroimy w kostkę. Paprykę myjemy usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Pomidorki myjemy i przekrawamy na połówki. Koperek myjemy i siekamy. Wszystkie składniki sałatki dokładnie razem mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Olej lniany mieszamy z sokiem z cytryny i polewamy nim sałatkę. Sałatkę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Smacznego
