^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 62

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 489

W zesz艂ym miesi膮cu 7551

Wszystkie odwiedziny 834903

Currently are 47 guests and no members online

Sk艂adniki:

  • 100 g 艣wie偶ego szpinaku
  • 1,5 szklanki malin
  • 200 g sera聽 feta
  • 4 艂y偶ki posiekanych orzech贸w w艂oskich
  • gar艣膰 艣wie偶ych li艣ci bazylii
  • 2 艂y偶ki oliwy z pierwszego t艂oczenia
  • 2 艂y偶ki pestek dyni
  • szczypta soli i pieprzu聽

Szpinak nale偶y umy膰 i wysuszy膰, w przypadku gdy ma du偶e li艣cie mo偶na je pokroi膰. Li艣cie umieszczamy w misce. Li艣cie bazylii rwiemy i wrzucamy do miski ze szczypt膮 soli i pieprzu. Zawarto艣膰 miski skrapiamy oliw膮 z oliwek i dok艂adnie mieszamy. Dodajemy do miski maliny oraz pokrojony w kostk臋 lub pokruszony na ma艂e kawa艂ki ser feta. Na patelni pra偶ymy orzechy w艂oskie pokrojone w kawa艂ki oraz pestki dyni a nast臋pnie wsypujemy wszystko do miski. Wszystko dok艂adnie ale delikatnie mieszamy.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy