Składniki:
- 100 g świeżego szpinaku
- 1,5 szklanki malin
- 200 g sera feta
- 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- garść świeżych liści bazylii
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżki pestek dyni
- szczypta soli i pieprzu
Szpinak należy umyć i wysuszyć, w przypadku gdy ma duże liście można je pokroić. Liście umieszczamy w misce. Liście bazylii rwiemy i wrzucamy do miski ze szczyptą soli i pieprzu. Zawartość miski skrapiamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Dodajemy do miski maliny oraz pokrojony w kostkę lub pokruszony na małe kawałki ser feta. Na patelni prażymy orzechy włoskie pokrojone w kawałki oraz pestki dyni a następnie wsypujemy wszystko do miski. Wszystko dokładnie ale delikatnie mieszamy.
Smacznego
