Składniki:

  • 100 g świeżego szpinaku
  • 1,5 szklanki malin
  • 200 g sera  feta
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • garść świeżych liści bazylii
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 2 łyżki pestek dyni
  • szczypta soli i pieprzu 

Szpinak należy umyć i wysuszyć, w przypadku gdy ma duże liście można je pokroić. Liście umieszczamy w misce. Liście bazylii rwiemy i wrzucamy do miski ze szczyptą soli i pieprzu. Zawartość miski skrapiamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Dodajemy do miski maliny oraz pokrojony w kostkę lub pokruszony na małe kawałki ser feta. Na patelni prażymy orzechy włoskie pokrojone w kawałki oraz pestki dyni a następnie wsypujemy wszystko do miski. Wszystko dokładnie ale delikatnie mieszamy.

Smacznego