Składniki:
- 3 gruszki
- szczypta pieprzu
- 2-3 łyżki posiekanej pietruszki
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 pomidory
- po 1 niewielkim strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki
- 1 szkl. jogurtu
- sól
- szczypta cukru
Sposób wykonania:
Obrane gruszki kroimy na cząstki usuwając gniazda nasienne.
Następnie pomidory również kroimy w cząstki. Papryki kroimy na paseczki.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Jogurt łączymy z musztardą i sokiem z cytryny.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Powstałym sosem polewamy sałatkę.
Całość mieszamy i na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Całość można także przybrać listkiem bazylii.
