^Back To Top
聽Sk艂adniki:
聽
Ry偶 p艂uczemy w wodzie kilkukrotnie a偶 woda po wyp艂ukaniu b臋dzie przezroczysta. Wsypujemy do garnka i zalewamy wod膮 w proporcjach 1 ry偶u do 1,5 wody. Zagotowujemy pod przykryciem na silnym ogniu cz臋sto mieszaj膮c. Nast臋pnie gotujemy 15 minut na ma艂ym p艂omieniu a偶 do odparowania wody. Gasimy ogie艅 i pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 10 minut. Nast臋pnie 艂膮czymy go z chrzanem i majonezem . Je艣li kto艣 lubi mo偶e doprawi膰 pieprzem bia艂ym do smaku. Li艣cie nori dzielimy na p贸艂. Jeszcze ciep艂y ry偶 nak艂adamy na po艂贸wk臋 li艣cia nori. Uk艂adamy na nim kawa艂ek 艂ososia ,og贸rka i awokado, mo偶na doda膰 r贸wnie偶 czerwon膮 papryk臋 . Zawijamy w ro偶ek .

Smacznego